top of page

Familieopstellingen

2 uur, + voor- en nabespreking

€ 150

Boek nu

Over deze dienst

Met familie- en systeemopstellingen kan je onderzoeken of er vanuit de familie van herkomst thema’s doorwerken tot in het heden of dat er wellicht blinde vlekken zijn.


Familieopstellingen en systeemopstellingen zijn een diepgaande methode om de (on)balans en dynamiek (hectiek) in ‘systemen’ te onderzoeken en ’te helen’. Systemen zijn groepen van mensen die samen leven en met elkaar omgaan. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen, verenigingen, vriendengroepen, organisaties, afdelingen. Je kan ook het lichaam of de wereld als een systeem zien.


Zo zou je de dynamiek en thema’s kunnen onderzoeken tussen jou en een ander; bijvoorbeeld partner, vader of moeder, je kinderen, maar ook collega’s of leidinggevenden. Ook zou je je ziekte kunnen onderzoeken; bijvoorbeeld hoe verhoud je je daartoe, waarom heb je dit hebt, waar eventueel de genezing op energetisch of spiritueel niveau voor je ligt.


Met een familieopstelling kan je heel veel onderzoeken. Je krijgt inzicht in thema’s als jouw relaties met anderen, jouw verlangens in het leven, jouw ingehoudenheid/terugtrekkingen, sterke gevoelens van niet vooruit kunnen, en nog veel meer.


Als je graag een vraag of thema wilt onderzoeken in een familieopstelling, dan spreken we een dagdeel af waarop jij je vraag of thema kan gaan inbrengen. Ongeveer een week van te voren hebben we een gesprek via telefoon of zoom om je thema of vraag die je wil inbrengen concreter gaan maken. Ongeveer een week na de opstelling hebben we opnieuw een gesprek via telefoon of zoom, om na te bespreken en te horen hoe de familieopstelling aan het doorwerken is.


Een opstelling wordt in een groep gedaan. De andere personen in de groep kunnen gevraagd worden om ‘representant’ te zijn voor iemand die met jouw vraag van doen heeft; bijvoorbeeld partner of leidinggevende. Per avond of middag zijn er twee vraagstellers, die hun thema op gaan stellen. Tussen beide opstellingen is er pauze met koffie en thee.


  • Voor: mannen, vrouwen en jongeren vanaf circa 16-18 jaar.

  • Duur: een voorgesprek van 30 minuten, 1 dagdeel opstellingen (middag of avond), een nabespreking van 30 minuten.

  • Vergoeding: mogelijk via aanvullende zorgverzekering


bottom of page